Zaterdag 15 juli 2023

Op zaterdag 15 juli arriveren de muziekkanten van ‘2023’ bij ‘De Kooi’ in Bemmel. Het muziekgezelschap komt met zo’n 72 personen naar Bemmel om de Zwitserse militairen muzikaal te ondersteunen tijdens de 105e Vierdaagse. Zoals gebruikelijk wordt getracht de muzikanten zoveel mogelijk bij gastfamilies onder te brengen. De Stichting Zwitserse Week Bemmel dankt de gastgezinnen van de gemeente Lingewaard, het gemeente­bestuur en sponsors, die dit groot muzikaal gebeuren weer mogelijk maken.

Zondag 16 juli 2023

Deze dag gaan de muzikanten deelnemen aan het ‘Leemkuulers Kappellen Festival’ op het marktplein in Bemmel. In de middag geven enkele korpsen en muziekbands om en om optredens om de gasten te vermaken. In de middag wordt er deelgenomen aan de openingsparade in Nijmegen.

Maandag 17 juli 2023

De muzikanten worden door de burgemeester van Lingewaard officieel ontvangen op het kasteel in Doornenburg.

Dinsdag 18 juli 2023

De muzikanten spelen ‘nonstop’ marsmuziek voor de langs trekkende Vierdaagse lopers. De speel locatie is weer in hartje Bemmel. Wij staan met het muziekkorps in de Dorpsstraat, kort bij de Kinkelenburglaan.

Woensdag 19 juli 2023

In de ochtend wordt er geoefend in de kerk in Haalderen (Onze Lieve Vrouw van Zeven Smarten) voor het grote concert later deze dag.

In de middag verzorgen de Zwitsers een serenade bij het ‘Verzorgingshuis Liduina’ in Bemmel. (Aanvang ongeveer 14:00/14:30 uur)

’s Avonds vindt er een groots galaconcert plaats in de kerk in Haalderen. De kerk is om 19.00 uur open en toegang is voor iedereen gratis. Met dit concert danken de Zwitsers de bevolking van Lingewaard voor hun gastvrijheid.

Het concert wordt gehouden in de kerk in Haalderen en begint om 19:30 uur.

Donderdag 20 juli 2023

De muzikanten nemen samen met de Zwitserse militairen deel aan een traditioneel eerbetoon met kranslegging op de Canadese begraafplaats te Groesbeek.

Vrijdag 21 juli 2023

In de ochtend spelen de muzikanten uit Zwitserland bij het Verzorgingstehuis te Grave. In de middag lopen de muzikanten de laatste kilometers mee met de Zwitserse militairen over ‘Via Gladiola’. 

Zaterdag 22 juli 2023

Afscheid van de muzikanten uit ‘Zwitserland’.